HomeContact Onssitemap
Suriname Vandaag

 

Click to see real size
 
Click to see real size

 

 Suriname Vandaag is een onafhankelijk nieuws- en actualiteitenprogramma van de STVS. Iedere dinsdag- en donderdagavond wordt dit programma om half tien ‘live’ via kanaal 8 uitgezonden. Naast studiogasten wordt er aandacht besteed aan diverse maatschappelijke onderwerpen van de dag of van langer geleden waarbij het journalistieke principe van hoor en wederhoor constant wordt toegepast. Het programma was bij de start de enige in zijn soort ooit in Suriname op televisie.
Click to see real size
 

Het streven van Suriname Vandaag is om personen met tegenovergestelde visies in het programma te hebben. Hierdoor kan de kijker een gefundeerde mening vormen over onderwerpen, die in de samenleving spelen. 

 

Click to see real size

Suriname Vandaag is na een gedegen voorbereiding op 22 november 2004 gelanceerd. Het format van het programma is tot stand gekomen na intensieve brainstorming van de STVS-directie in de personen van Kenneth Oostburg en Perdiepkoemar Khedoe, en de journalisten Henry Strijk en Nita Ramcharan. De redactie wordt gevormd door  de redacteuren en verslaggevers van het STVS-Journaal. Suriname Vandaag heeft een prominente plaats in het Surinaamse televisie landschap.

De presentator van het programma is nu Ernesto de Rooij.


Vermeldenswaard is dat het programma in 2006 is uitgeroepen tot het populairste en best bekeken nieuws- en actualiteitenprogramma van Suriname.

KLIK HIER voor het archief van Suriname Vandaag

                         

 
Nederlanders Opgelet